Uppsala Konsert & Kongress höjer sin ambition i jämställdhetsarbetet

Uppsala Konsert & Kongress utökar sitt jämställdhetsarbete genom att ansluta sig till nätverket Keychange.

Lena Åberg Frisk, som är VD och konstnärlig ledare menar att
– Keychange är ett viktigt initiativ för att fortsätta öka medvetenheten om jämställdhetsfrågan. För oss är det en självklarhet att delta, dels för att stärka vårt eget arbete, dels för att dela med oss våra erfarenheter inom området. 

Keychange, som startade 2018, var från start en organisation som har som mål att musikfestivaler ska skriva på en försäkran om att programlägga fler kvinnor på sina scener och uppnå 50:50-balans senast 2022. Idag har mer än 180 musikfestivaler anslutit sig till initiativet. Men då musiklivet är så mycket mer än festivaler öppnas nu också andra typer av branschaktörer att ansluta sig. Uppsala Konsert & Kongress välkomnar denna möjlighet till internationellt samarbete för jämställdhet.

Aktör som ansluter sig till Keychange får formulera sina löften för att delta i initiativet. De tre områden som Uppsala Konsert & Kongress valt att sträva efter är att årligen uppnå 50:50-målet på egenarrangerade evenemang senast 2022. Att uppnå 50:50-målet i all annonsering och medvetet välja bilder och ord för att motverka stereotyper och ojämlikhet. Det tredje området är ett löfte om att också uppmuntra samarbetsparter och affärskontakter att eftersträva 50:50-balans på sina evenemang.

Nu återstår att se om andra arrangörer runt om i landet följer Uppsala Konsert & Kongress i detta jämställdhetsinitiativ.Träffar: 206

Etiketter:

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nitton + 13 =